zeebaars op z’n Italiaans

Ingrediënten

  • 750 gr vastkokende aardappelen bijvoorbeeld Charlotte
  • 350 gr kerstomaatjes
  • 3 el zwarte olijven gesneden
  • 4 st zeebaarsfilets 175-200 gr per stuk
  • 5 el visbouillon zelfgemaakt of van een blokje
  • 5 el droge witte wijn
  • zout en peper
  • basilicum als garnering
  • 1 st citroen als garnering

Instructies

  1. Snijd de aardappelen in plakken en kook 6-8 minuten tot ze net gaar zijn, giet ze af. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een grote ovenschaal in met boter of olie. Verdeel er dan de aardappelplakjes over en leg daarop de tomaatjes en de olijven. Leg de visfilets ertussen en schenk de bouillon en de wijn erover. Bestrooi met zout en peper. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en zet ongeveer 15 minuten in de oven, tot het visvlees zacht is. Serveer het gerecht met een blaadje basilicum en een schijfje citroen.

Tijd

  • Koken: 15 min
  • Klaar in: 15 min

[print-me/]