Skrei uit de oven met een pittige kruidenkorst

Ingrediënten

  • 4 moten Skrei
  • 1 st rode ui fijngesnipperd
  • 1 teentje 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 1 st spaanse peper fijne ringetjes gesneden
  • 2 el bladpeterselie vers gesnipperd
  • 2 st citroenen
  • 1 el verse of gedroogde basilicum
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zeewierkruiden
  • 1 tl verse tijm
  • 1 tl verse marjolein
  • 0,5 dl notenolie of olijfolie
  • 4 st kruidenboter
  • peper en zout

Instructies

  1. Was de citroen en pers 1 citroen uit. De andere citroen snijd je in flinterdunne plakjes. Meng al de kruiden samen met het citroensap en voeg olijfolie toe tot je een dikke massa krijgt. dep de vis droog en breng de Skrei op smaak met peper en zout. Verdeel een beetje kruidenboter over de vuurvaste schaal. Leg de vis in de schaal en beleg de moten met het kruidenmengsel en daarop de fijne plakjes citroen. Zet afgedekt de vis even in de koeling voor minstens 30 minuten. verwarm de oven voor op 180 graden. Afhankelijk van hoe dik de vis, moet de vis 20 a 30 minuten garen in de oven.

Tijd

  • Voorbereiding: 15 min
  • Koken: 20 min
  • Klaar in: 35 min

[print-me/]