Stoofpotje met Victoriabaars

Victoriabaars is de grootste zoetwatervis van Afrika en heeft dan ook de bijnaam \’Koning der Afrikaanse vissen\’. De victoriabaars of nijlbaars dankt zijn naam aan het feit dat de vis ooit uitgezet is in het Victoriameer in Centraal-Afrika. Een experiment dat later tot gevolg had dat de sterke vis veel overige vissoorten uitroeide.

Victoriabaars is zeer gewild omwille van zijn vaste en witte vlees. De smaak is te vergelijken met die van de roodbaars. De smaak van de baars kan omschreven worden als mild.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 bosje saffraan
  • 1/2 st visbouillontablet
  • 1 el olijfolie
  • 1 st rode ui gesnipperd
  • 1 tl kaneel
  • 600 gr victoriabaarsfilet
  • chillipeper
  • 15 gr verse koriander fijn gehakt

Instructies

Er kunnen geen instructies worden gevonden voor dit recept

Notities

Schilde sinaasappel en snijd in plakjes. Vang het vrijgekomen sap op. Saffraan weken in 200 ml kokend water. Bouillontablet in saffraanwater oplossen. In een hapjespan olie verhitten en ui met kaneel 4 min zachtjes aanfruiten. Saffraanbouillon en opgevangen sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. De victoriabaars in 4 stukken snijden en bestrooien met peper en zout. De victoriabaars in het vocht leggen en plakjes sinaasappel op de vis leggen. Peper over plakjes sinaasappel malen. Koriander erover strooien en vis afgedekt 10-15 min gaarstoven.

Tijd

  • Voorbereiding: 5 min
  • Koken: 20 min
  • Klaar in: 25 min

[print-me/]