Tongfilets gevuld met Zalm

Tongrolletjes met zalm zijn welbekend, toch is dit recept een tikkeltje anders mede door de combinatie van komkommer en dragon.

Ingrediënten

  • 8 st tongfilets ( 60 gram per stuk)
  • 250 gr zalmfilet zonder vel
  • 150 gr komkommer
  • 100 gr roomboter
  • 2 dl slagroom
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl vermouth
  • 3 tomaten
  • 3 sjalotjes
  • 2 el bieslook
  • 1 takje tijm
  • 1 tl dragon

Instructies

  1. De zalmfilet in 8 gelijke stukken snijden. De tongfilets plat naast elkaar leggen. Een stuk zalm aan de onderkant van een tongfilet leggen. De tongfilet van onder naar boven oprollen. Vastzetten met een prikker. De tomaten blancheren, pellen en de binnenkant verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden. De komkommer in blokjes snijden en de sjalotjes fijnhakken. Een pan, waar de vis royaal in past, beboteren en de sjalotjes, tijm, bieslook over de bodem strooien. De tongfilets erop leggen, de wijn en Vermouth erbij schenken en de pan afdekken. De tongfilets 4 minuten pocheren, omdraaien en nogmaals 4 min pocheren. De vis uit de pan halen en warm wegzetten. De slagroom, komkommer, tomaat en dragon aan het pocheervocht toevoegen en laten inkoken totdat de saus begint te binden. De in blokjes gesneden boter erdoorheen kloppen. Let op!! de saus nu niet meer laten koken. Op elk bord de saus schenken en daarop de tongfilets.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 8 min
  • Klaar in: 18 min

[print-me/]