zalmfilet met soja en taugé
zalm op Japanse wijze.
Ingrediënten
- 4 el japanse sojasaus
- 2 el citroensap
- 2 el maïzena
- 600 gr zalmfilet zonder vel
- 3 el olie
- 5 st 1 bosje lente-uitjes
- 200 gr wortel
- 150 gr tauge
- 1 st 1 teentje knoflook
- 1 dl groentebouillon
- 1 tl honing
- peper en zout
Instructies
- Snijd de zalm in kleine blokjes. Vermeng de sojasaus met het citroensap en de maïzena. Wrijf de zalm hiermee in en laat het 5 minuten intrekken. Snijd ondertussen de lente-ui in ringen en de wortel in plakjes. Schep de zalm uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade. Verhit de olie en bak de blokjes zalm in 5 minuten aan alle kanten bruin en schep de zalm uit de pan (houd warm in de oven). Bak de lente-ui, de wortel, de taugé en de uitgeperste knoflook 5 minuutjes zachtjes in de achtergebleven olie. Voeg de bouillon en de marinade toe en laat, met de deksel op de pan, nog 5 minuten stoven. Stoof de laatste minuut de blokjes zalm mee. breng op smaak met peper, zout en honing.
Notities
lekker met witte rijst of noedels