zeebaars met visjus

Ingrediënten

  • 4 st zeebaarsfilets
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 3 st sjalotten
  • 120 gr bleekselderie
  • 4 teentje knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml visfond
  • 100 gr ongezouten roomboter

Instructies

  1. Verhit een scheutje olijfolie en bak de sjalotjes, bleekselderij en knoflook zachtjes 3 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de witte wijn. Kook dit tot 1/3 in en voeg de visfond toe. Laat dit 20-25 minuten op hoog vuur inkoken tot 1/3 en zeef de saus. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. laat de saus niet meer koken. Terwijl de saus inkookt kun je de zeebaars inwrijven met zout, peper en citroensap. Laat dit even intrekken. verhit de olijfolie en bak de filets in 3-5 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn. Lekker met aardappelpuree.

Tijd

  • Voorbereiding: 5 min
  • Koken: 25 min
  • Klaar in: 30 min

[print-me/]